ΕΓΓΡΑΦΗ
logo

Επιλογή αντιηλιακού για δέρματα με τάση ακμής

14 Ιουν 2014 6/14/2014
αντιηλιακό για δέρματα με τάση ακμής

Πόσες φορές έχω μετανοιώσει την ώρα και την στιγμή που αγόρασα ένα αντιηλιακό προσώπου. Τα περισσότερα μου δημιουργούν σπυράκια που κάνουν καιρό να υποχωρήσουν αν δεν σταματήσω την χρήση του. Πολλοί άνθρωποι με ακμή ή τάση για ακμή μισούν την αίσθηση του αντιηλιακού παρόλο που ξέρουν πως το χρειάζονται. Το βασικό πρόβλημα είναι το λάθος αντιηλιακό για τον τύπο της επιδερμίδας τους.


Έχω δοκιμάσει αρκετές μάρκες για να βρω εκείνο που "πέφτει" καλά στο δέρμα μου. Φυτικό δεν το λες αλλά από την στιγμή που δεν το νιώθω βαρύ και δεν βγάζω σπυράκια δεν το αλλάζω εύκολα. Ένα καλοκαίρι είχα δοκιμάσει του Κορρέ με καρπούζι. Τι το ήθελα, σπυράκια σε όλο το πρόσωπο πφφφ.

Το σημαντικότερο είναι να επιλέξεις ένα αντιηλιακό που θα σου προσφέρει προστασία όχι μόνο από την UVΒ ακτινοβολία αλλά και από την UVΑ. Αν δεις σε κάποιο ράφι αντιηλιακό στο οποίο αναγράφεται προστασία μόνο από UVB ή μόνο από UVA, μην το αγοράσεις.  Το ζητούμενο είναι προστασία και από τα δύο είδη ακτινοβολίας.

Πως μπορείς λοιπόν να ξέρεις αν καλύπτεσαι και από τις UVA ακτίνες; Απλά ρίξε μια ματιά στα συστατικά που αναγράφονται στο πίσω μέρος της συσκευασίας. Το αντιηλιακό σου θα πρέπει να περιέχει ένα από τα παρακάτω:

Zinc oxide

Titanium dioxide

Avobenzone

Mexoryl

Oxybenzone

Dioxybenzone

Αν δεν περιλαμβάνει ένα ή περισσότερα από τα παραπάνω τότε σίγουρα δεν προστατεύεσαι από τις UVA ακτίνες.


αντιηλιακό προσώπου


Η καλύτερη επιλογή θα ήταν ένα αντιηλιακό που περιέχει Zinc Oxide και/ή Titanium Dioxide. Αυτές οι δύο ουσίες προσφέρουν την καλύτερη προστασία γιατί λειτουργούν σαν φυσικό φράγμα στο ηλιακό φως και χρησιμοποιούνται σε όλες τις αντιηλιακές κρέμες που προορίζονται για μικρά παιδιά. Παλαιότερα, οι περισσότερες κρέμες από αυτές άφηναν ένα λεπτό άσπρο προστατευτικό φιλμ στην επιδερμίδα που τις έκαναν ακατάλληλες για καθημερινή χρήση.  Φαντάζομαι σου έχει τύχει... να βουτάς στην θάλασσα και να βγαίνεις άσπρη! Τι ωραία λολ.

Σήμερα, υπάρχουν νέα προϊόντα γνωστά ως nano αντιηλιακά που είναι διάφανα και δεν αφήνουν ασπρίλα στο πρόσωπο. Αν παρ' όλα αυτά το αντιηλιακό σου αφήνει άσπρο στρώμα διάλεξε μια αντιηλιακή με χρώμα. Πρόσεξε μόνο να περιέχει αυτές τις δύο ουσίες για να είσαι πλήρως καλυμμένη.


Τι να αποφύγεις σε περίπτωση που η επιδερμίδα σου είναι ευαίσθητη και/ή με τάση ακμής


Αν η επιδερμίδα σου ερεθίζεται με το παραμικρό απέφυγε προϊόντα που περιέχουν:

➥ Avobenzones
➥ Benzophenones
➥ Oxyphenones
➥ Methoxycinnamate (τα συναντάς συχνότερα σε αδιάβροχα αντιηλιακά)
➥ Para-aminobenzoic acid (PABA)


Επίσης, απέφυγε προϊόντα που περιέχουν:

➥ Βutyl Stearate
➥ Cocoa Butter
➥ Cinnamon Oil
➥ Cocos Nucifera (coconut oil)
➥ Decyl Oleate
➥ Isopropyl Isostearate
➥ Isopropyl Myristate
➥ Isopropyl Neopentanoate
➥ Isopropyl Palmitate
➥ Myristyl Myristate
➥ Myristyrl Propionate
➥ Octyl Palmitate
➥ Octyl Stearate
➥ Peppermint Oil
➥ Propylene Glycol-2 (PPG-2)

    Κάτι άλλο που θέλω να προσθέσω είναι για τις κρέμες ημέρας με δείκτη προστασίας, το γνωστό SPF. Η προστασία που προσφέρουν είναι μικρή και μπορούν κάλλιστα να επιδεινώσουν την ακμή. Γενικά, καλό είναι να τις αποφεύγεις. Ο δείκτης προστασίας SPF που φέρουν στην ετικέτα τους, απευθύνεται μόνο στην προστασία από την UVB ακτινοβολία. Η  UVA που είναι τα κακά νέα μένει απέξω. Γι' αυτό είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείς μια απλή ενυδατική ή αντιγηραντική κρέμα πρώτα και μετά να απλώσεις την αντιηλιακή σου κρέμα. Με αυτό τον τρόπο ενυδατώνεσαι και καλύπτεσαι πλήρως.

    Όσον αφορά τα μέικ απ ροσώπου με δείκτη προστασίας είναι εξαιρετική επιλογή για ένα ακμεϊκό δέρμα γιατί το μέικ απ κάθεται στην επιφάνεια του δέρματος και δεν απορροφάται από τους πόρους. Αν ο δείκτης του μέικ απ σου είναι σχετικά χαμηλός μπορείς να απλώσεις πρώτα το αντιηλιακό σου και από πάνω το μέικ απ.

    Σε περίπτωση που αντιμετωπίζεις πρόβλημα υπερβολικής γυαλάδας στο πρόσωπο, μπορείς να αναμίξεις την αντιηλιακή σου κρέμα με κάποιο προϊόν που προορίζεται για τον έλεγχο της γυαλάδας.

    Αυτά από εμένα. Μάρκες αντιηλιακών που γνωρίζω και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από άτομα με παρόμοια προβλήματα στο επόμενο άρθρο
    2 σχόλια:
    1. Πολύ ωραίες συμβουλές Μαριάννα! Έχω και εγώ ακμή και ευαίσθητο δέρμα και αποφεύγω τα αντιηλιακά προσώπου που περιέχουν οινόπνευμα ή άρωμα, γιατί μου αφυδατώνουν το δέρμα και βγάζω σπυράκια! Άσε που μπορεί να σου κάνουν και σημάδια/πανάδες!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. Ευχαριστώ Σταυρούλα μου! Πολύ σωστή η παρατήρησή σου. Κι εγώ τα αρώματα τα έχω στην μαύρη λίστα όσον αφορά τα καλλυντικά :p

      ΑπάντησηΔιαγραφή